Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Foodsavers Kempen op zoek naar nieuwe (voedsel)schenkers

Foodsavers

Foodsavers Kempen, de organisatie die voedseloverschotten ophaalt en verdeelt, moet op zoek naar nieuwe schenkers. Sinds het ontstaan van Foodsavers Kempen zien we een steeds toenemende vraag naar voedselhulp.

De organisatie gebeurt hiervan meer en meer door lokale besturen en vrijwilligersorganisaties, maar ook binnen de scholencontext worden voedseloverschotten verdeeld.

Foodsavers haalt voedseloverschotten op in warenhuizen, bij landbouwers en bedrijven.

"Die overschotten verspreidt de organisatie dan via verdeelpunten aan mensen in armoede", zegt Hilsande Sels, coördinator van Foodsavers Kempen.    "Tegenwoordig heeft Foodsavers Kempen het moeilijk om aan voedseloverschotten te raken, dus doet het een oproep voor nieuwe schenkers. We merken nu al een grotere vraag naar voedseloverschotten en we zien tegelijkertijd het verminderen van het aanbod. Dit laatste heeft verschillende redenen zoals producten die langer verkocht worden door afprijzing, deelname aan een too good to go, gewijzigd aankoopbeleid, enzovoort.

Dit alles is uiteraard een goede zaak voor het milieu, want minder overschotten is minder afval en minder co2 uitstoot. Wil je doneren?

Voedseloverschotten schenken is niet enkel een besparing op afvalkosten. Maar schenkers kunnen ook de BTW op de geschonken producten recupereren. Een schenking kan structureel of eenmalig zijn. Kortom iedereen wint erbij.

Heb je interesse neem dan contact op met info@foodsaverskempen.be of via www.foodsaverskempen.be

Hilsande Sels, coördinator van Foodsavers Kempen vervolgt :   “Foodsavers Kempen is een lokaal voedseldistributie platform. We zamelen voedseloverschotten en -overproductie in bij supermarkten en producenten en verdelen dit voedsel bij sociale organisaties en kansengroepen in de regio Kempen. Hiermee worden mensen in voedselonzekerheid ondersteund.” 

Foodsavers

Deel dit artikel